Zašto je jutarnje buđenje tako teško? 😴 – plemeshop Skip to content

Besplatna dostava za sve proizvode unutar HR, uključujući i otoke.

Raba-Raba ležajevi - svaki tjedan jedna boja/veličina je na popustu!

Cart

Zašto je jutarnje buđenje tako teško? 😴

Sigurno ti je poznat osjećaj kada se probudiš, pogledaš na sat i osjetiš trenutak nevjerice praćen osjećajem tuge – prespavao si. Opet. I, eto, cijeli dan si u zaostatku.

Svima nam se dogodi da prespavamo. Ali ako se to događa iznova i iznova, možda se pitaš, "Zašto stalno spavam tako kasno?" Možda je vrijeme da istražiš što te zapravo navodi na prekomjerno spavanje.

Za većinu nas odgovor je jednostavan: ne spavamo dovoljno, pa naše tijelo kompenzira nedostatak sna prekomjernim spavanjem. Pogledajmo zašto možda ne spavaš dobro i kako poboljšati kvalitetu svog sna.

Je li u redu spavati kasno i buditi se kasno? 🕰️

Je li zaista loše spavati do kasno u dan? Istraživanja sugeriraju da je za naše zdravlje najbolje da:

  • Spavamo između 6 do 8 sati svake noći
  • Idemo spavati i budimo se otprilike u isto vrijeme svakog dana

Ako tvoje obaveze dopuštaju buđenje kad god želiš, nema ništa loše u kasnom odlasku na spavanje. No, ako si noćna ptica koja mora rano ustajati zbog posla ili škole, onda je problem u neredovitom ritmu spavanja.

Nedostatak sna može povećati rizik od brojnih zdravstvenih problema, uključujući srčane bolesti, visoki krvni tlak, debljanje, moždani udar i dijabetes tipa 2. Također može utjecati na tvoje mentalno zdravlje.

Je li u redu spavati manje od 8 sati? 🤔 Bitno je za tvoje fizičko i mentalno zdravlje da dovoljno spavaš. Ali koliko je "dovoljno"?

Tipično, istraživanja sugeriraju da spavaš između šest i osam sati svake noći. Ako prerano ustaneš, možeš prekinuti svoj ciklus sna.

Da li DNA određuje vrijeme spavanja? 🧬

Istraživanja sugeriraju da imamo 351 genetski faktor koji utječe na naše sklonosti prema spavanju. U idealnom svijetu, svi bismo slušali svoje tijelo. No, mnogi od nas imaju rane obaveze koje nas tjera da se budimo ranije nego što želimo.

Dobra vijest je da postoji nekoliko taktika koje možeš koristiti kako bi lakše zaspao i osigurao kvalitetan san.

Kako prestati spavati tako kasno? 🛌 Postoje preporuke koje ti mogu pomoći da se naspavaš i da se rano probudiš:

Zaspati ranije:

  • Izbjegavaj kofein i alkohol prije spavanja
  • Izbjegavaj plave svjetlosti ekrana prije spavanja
  • Uzmi toplu kupku ili tuširanje prije spavanja
  • Drži se istog rasporeda spavanja svake noći

Poboljšaj kvalitetu sna:

  • Koristi zavjese ako spavaš u području s puno vanjske rasvjete
  • Koristi čepove za uši ako je tvoja okolina bučna
  • Spavaj na kvalitetnom madracu, kao što je to naš Nimbus madrac, ili Aero madrac ukoliko tražiš vrhunski san uz fenomenalno dobru cijenu!

Istraživanja pokazuju da spavanje na neudobnom madracu može negativno utjecati na tvoj san. Ako se prevrćeš čak i nakon usvajanja boljih navika spavanja, možda ćeš htjeti razmisliti o ulaganju u vrhunski madrac.

Spavaj bolje – i probudi se svježiji 🌟 U tvrtki Pleme znamo da nevjerojatan noćni san može promijeniti tvoj cijeli dan. Zato naš nagrađivani tim stalno stvara nove i inovativne proizvode kako bi poboljšao kvalitetu tvog sna – počevši s našim popularnim madracima. Znaš li da je naš tim dobitinik najprestižnije njemačke nagrade za inovativnost i dizajn proizvoda? Naši madraci koriste najbolje materijale i tehnologiju kako bi ti bilo jako udobno cijelu noć.

S ovako udobnim madracima, mnogo je lakše ići spavati na vrijeme! 💤

Svi članci

Koji madrac odabrati? 🤔Saznaj u samo nekoliko pitanja!

Naš vodič će odabrati savršeni madrac za tebe!

Odaberi svoj novi madrac i naspavaj se kako spada.