Kako odabrati madrac: ultimativni vodič – plemeshop Skip to content

Besplatna dostava za sve proizvode unutar HR, uključujući i otoke.

Super jesenski popusti na Raba-Raba ležajeve

Cart

Kako odabrati madrac: ultimativni vodič

Madrac bi trebao biti, da tako kažemo, sigurna luka snova na kraju dugog dana i pružiti ti ultimativnu udobnost kroz noć. Ali kako bi dobro spavao, moraš imati i pravi madrac.

Ako si u potrazi za novim madracem i pitaš se kako odabrati savršeni madrac, tu smo da ti pomognemo pri odabiru. U ovom ultimativnom vodiču za kupnju madraca naučit ćeš kako odabrati madrac prema tvojim jedinstvenim potrebama za spavanje - od budžeta do osnovnih karakteristika madraca, pokrivamo najvažnije faktore koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje madraca.

 

1. Odredite svoj budžet

💸 Provedemo otprilike 36 godina svog života ležeći u krevetu, stoga je ulaganje u kvalitetan madrac isplativo. Prije nego što krenete u potragu za savršenim madracem, važno je prvo razmisliti koliko ste spremni potrošiti na novi madrac. Uzmite u obzir da najviše vremena svakodnevno provodimo na madracu. Cijene naših madraca kreću se od 200€ do 1,200€, ovisno o modelu i karakteristikama.

2. Odaberite veličinu madraca

🛌 Možda se pitate: "Koju veličinu madraca trebam?":

  • Jednostruki madrac (80x200cm): Najprikladniji za djecu, tinejdžere ili osobe niže od 183 cm. Odličan odabir za bračni krevet (2 madraca za dimenziju 160x200cm) ukoliko želite lakše skinuti i oprati navlaku, ili se često selite.
  • Jednostruki široki madrac (90x200cm): Savršen za one koji žele malo više prostora. Također dobar izbor za bračni krevet (2 madraca za dimenziju 180x200cm), ukoliko želite lakše manipulirati madracima - navlaka madraca 180x200cm stane samo u perilice većeg kapaciteta, stoga je katkada bolje odabrati dva madraca ukoliko vam ne smeta "rupa" između madraca.
  • Mali bračni madrac (120x200cm ili 140x200cm): Pogodno za parove koji vole biti blizu jedan drugoga, ili za pojedince koji žele više prostora! 120x200cm je također odlična dimenzija za tinejdžere.
  • Standardni bračni madrac (160x200cm): Madrac veličine 160x200cm pruža dovoljno prostora za udobno spavanje za dvoje ljudi. Svaka osoba ima dovoljno prostora da se okrene i promijeni položaj tijekom noći bez ometanja partnera. Zvuči kao savršen kompromis, zar ne? 🌙💤
  • Veliki bračni madrac (180x200cm): Ako vam prostor to dopušta, a želite maksimalnu udobnost i prostor tijekom spavanja, madrac veličine 180x200cm može biti savršen za vas. Ova veličina madraca pružit će vam obilje prostora za udobno spavanje, bilo da spavate sami, s partnerom ili čak s kućnim ljubimcem. 💑🐶
  • Luksuzni bračni madrac (200x200cm): Najveća veličina madraca za one koji žele puuno prostora. Ukoliko često pereš navlaku u perilici, bolje je uzeti dva madraca dimenzija 100x200cm radi lakše manipulacije.

3. Visina madraca

📏 Svi naši madraci imaju istu visinu od 21cm. Ovo omogućava kombinaciju različitih modela za različite potrebe spavača. Ukoliko primjerice ti i tvoj partner preferirate madrace različitih tvrdoća, tada bez problema možeš naručiti jedan Nimbus (mekši madrac) i jedan Stratus madrac (tvrđi madrac) i koristiti ih na istom bračnom krevetu - mislili smo na sve!

4. Razmotrite podršku tijelu

 

💪 Vaš madrac treba podržavati vaše cijelo tijelo. Pravilno poravnanje kralježnice je ključno za izbjegavanje bolova u vratu, leđima i ramenima. Za osobe veće tjelesne mase, preporučamo Stratus i Aero madrace koji su nešto tvrđi od Nimbusa. Imaj na umu da možemo izraditi i madrac po tvojim željama, stoga ukoliko želiš luksuzan Nimbus madrac sa tvrđom baznom pjenom, nema problema - samo nam se javi i izraditi ćemo madrac baš za tebe!

5. Odredite željenu čvrstoću madraca

💤 Razlikujemo tri modela madraca koji se razlikuju po tvrdoći, ali i po cjenovnom rangu:

  • Nimbus: Naš najmekši madrac koji se sastoji od 3 sloja pjene, s gornjim slojem od mekane i prozračne REM pjene, i memory pjenom visoke gustoće kao srednjim slojem.
  • Stratus: Srednje čvrstoće, sastoji se od 2 sloja, sa gornjim slojem od memory pjene visoke gustoće.
  • Aero: Naš najtvrđi madrac, sastoji se od 2 sloja pjene. Gornji sloj čini prozračna REM Light pjena (veće tvdroće od one u Nimbusu), a bazni sloj je pjena povećane elastičbosti.

6. Procijenite svoj položaj spavanja

😴 Za bočne spavače preporučujemo mekše modele kao što su Nimbus i Stratus. Ako spavate na trbuhu ili leđima, Aero je idealan izbor za vas.

Na kraju, vaš je madrac mjesto gdje provodite trećinu svog života. Zaslužujete madrac koji će vam pružiti neusporedivu udobnost i potporu koju vaše tijelo treba. Kao specijalisti za madrace od pjene u Hrvatskoj, mi smo tu da vam ponudimo najbolje. Odaberite model koji najbolje odgovara vašim potrebama i uvjerite se sami u kvalitetu koju nudimo. Sretno s odabirom i neka vam svaka noć bude ispunjena dubokim, osvježavajućim snom! 😴🌙

Svi članci

Koji madrac odabrati? 🤔Saznaj u samo nekoliko pitanja!

Naš vodič će odabrati savršeni madrac za tebe!

Odaberi svoj novi madrac i naspavaj se kako spada.