Znojiš li se noću? Razbijamo mitove o 'hladnim' madracima. – plemeshop Skip to content

Besplatna dostava za sve proizvode unutar HR, uključujući i otoke.

Raba-Raba ležajevi - svaki tjedan jedna boja/veličina je na popustu!

Cart

Znojiš li se noću? Razbijamo mitove o 'hladnim' madracima.

Ljeto je stiglo, a s njim i duge, tople noći koje mogu donijeti malo više znoja nego što bi nam se svidjelo. Znamo da se pitaš: "Postoji li madrac koji će me hladiti tijekom ovih vrućih noći?" S obzirom na brojne marketinške priče koje kruže, vrijeme je da razjasnimo nekoliko stvari.

Razumijemo zašto bi mogao misliti da postoji čarobni madrac koji će te 'hladiti'. Na kraju krajeva, mnogi proizvođači madraca tvrde da njihove pjene "oduzimaju toplinu" ili da su njihove navlake "hladne na dodir". Iako je istina da postoje pjene koje su prozračnije i mogu omogućiti bolji protok zraka, na žalost, niti jedan madrac zapravo te ne može aktivno hladiti.

"Što možeš učiniti da ti bude hladnije dok spavaš tijekom ljeta? Imaš li klima uređaj, to je najbolje rješenje."

Materijali poput pjene ili tkanine jednostavno nemaju sposobnost smanjivanja temperature tvog tijela ili sobe. Madrac može pomoći da ti bude manje vruće, ali to je daleko od toga da te stvarno 'hladi'. Oni mogu samo poboljšati cirkulaciju zraka, čime mogu pomoći da ti bude malo udobnije.

Pa što onda možeš učiniti da ti bude hladnije dok spavaš tijekom ljeta? Imaš li klima uređaj, to je najbolje rješenje. Klima uređaj može održavati sobu na ugodnoj temperaturi i pomoći da ti bude hladnije. Ali ne zaboravi na učinkovito upravljanje klima uređajem - nitko ne želi ogroman račun za struju nakon ljeta!

Ako nemaš klima uređaj, postoji nekoliko drugih strategija koje možeš isprobati. Možeš koristiti ventilator, nositi lagane pidžame, koristiti laganu posteljinu i pokušati održavati svoju sobu što je moguće hladnijom na način da bude zamračena preko dana.

Na kraju, važno je zapamtiti da je ključan faktor za dobar san udobnost. Bilo da se radi o udobnom madracu, poput našeg Nimbus madraca, ili o udobnoj sobnoj temperaturi, bitno je da ti je ugodno.

Želimo ti slatke snove, i ne zaboravi - čak i tijekom najtoplijih noći, tvoj Pleme madrac je tu da ti pruži udobnost i podršku!

Svi članci

Koji madrac odabrati? 🤔Saznaj u samo nekoliko pitanja!

Naš vodič će odabrati savršeni madrac za tebe!

Odaberi svoj novi madrac i naspavaj se kako spada.